sâmbătă, martie 06, 2010

vacanta aprilie 2010

Vacanta din aprilie 2010

Pentru luna aprilie va propunem o minivacanta in capitala Frantei, o destinatie frumoasa pentru o vacanta de neuitat si anume PARIS.

Locuri de vizitat in Paris:
Turnul Eiffel - simbolul Parisului
Arc de Triomphe - monument din centrul Place de l'Étoile, comemorând victoriile Franţei şi onorând pe cei care au murit în luptă.
Les Invalides - Muzeu şi loc de veci pentru mulţi soldaţi francezi şi pentru Napoleon.

Conciergerie - închisoare foarte veche unde mulţi membri ai regimului monarhic au stat înainte de moartea lor la revoluţia franceză.
Palais Garnier - sediul Operei din Paris.
Catedrala Notre-Dame pe Ile de la Cité
Clădirea Samaritaine - galerii comerciale de la începutul secolului XX.
Sorbonne - universitate faimoasă, fondată în Evul Mediu.
Statuia Libertăţii - o versiune mai mică a statuii din portul din New York pe care Franţa a dăruit-o Statelor Unite în 1886.
Pantheonul din Paris - biserică şi mormânt al celor mai mari personalităţi ale Franţei.
Église de la Madeleine - biserică
Place des Vosges - piaţă din districtul Marais creată în timpul domniei lui Henric al IV-lea

si renumitele muzee:

Luvrul - un muzeu enorm care găzduieşte foarte multe opere de artă, inclusiv pictura Mona Lisa şi statuia Venus din Milo.

Muzeul Orsay - un muzeu de artă găzduit într-o gară din secolul XIX convertită, şi care conţine în special opere impresioniste.
Centrul Georges Pompidou, cunoscut şi ca Beaubourg - o clădire neobişnuită care găzduieşte muzeul de arte moderne şi un centru cultural cu o mare bibliotecă publică. Lângă această clădire se află şi atelierul Constantin Brâncuşi.
Musée Rodin - o mare colecţie de opere ale celui mai celebru sculptor francez.
Musée du Montparnasse în vechea reşedinţă a artistului Marie Vassilieff de la Avenue de Maine nr. 21, detaliază istoria comunităţii artistice din Montparnasse.
Musée Cluny, cunoscut şi ca Musée National du Moyen-Age, găzduieşte o mare colecţie de artă şi obiecte din Evul Mediu, inclusiv ciclul de tapiserii Doamna cu licornul.
Musée Picasso

Niciun comentariu: