duminică, octombrie 04, 2009

Weekend la Gyula

 Weekend la Gyula


Orasul Gyula, situat in sudul Ungariei, la granita cu judetul Arad, a devenit principala destinatie de vacanta sau de weekend a romanilor din tot vestul tarii. Satui de plajele aglomerate ale Greciei, de traseul dificil pana in Muntenegru sau de surprizele cu iz de ciubuc de pe litoralul turcesc, banatenii, si nu numai, au luat cu asalt baza de agrement din Gyula.

Strandul Bailor Cetatii este considerat cel mai frumos dintre strandurile cu bai termale din Ungaria, in competitia cu celelalte centre SPA (sanitas per aquam) similare, cum sunt cele din Battanya si Oroszhaza.
 Intins pe o suprafata de 8,5 hectare, acesta este amplasat intr-un parc secular ocrotit de lege, in apropierea unui castel medieval - care in urma cu 600 de ani a apartinut lui Ioan Corvin, fiul nelegitim al regelui Matei Corvin - si pune la dispozitia turistilor nu mai putin de 19 bazine termale si wellness, cu valuri artificiale si jacuzzi, dar si un bazin olimpic de innot agreat in cantonamente pana si de nationala de polo a Ungariei.

Baile Cetatii sunt deschise in fiecare zi, intre orele 8 si 18, iar in timpul verii programul este prelungit pana la ora 20. Pretul biletului de intrare este de 1600 de forinti, adica circa 6,5 euro, in conditiile in care paritatea euro/forint este de 1 la 250.

Orasul Gyula se afla dincolo de granita, la doar 126 km de Timisoara si 76 km de municipiul Arad, pe traseul Timisoara - Arad - Chisinau Cris - Vama Varsand. Accesul in tara vecina se face doar pe baza de carte de identitate, nefiind necesara viza, cartea verde sau asigurarea medicala.

sursa: hotnews.ro

Niciun comentariu: