marți, septembrie 15, 2009

Anina Romania oferte cazare Anina

Anina Romania

Informatii Anina:
„În apropierea Aninei se află cel mai lung curs subteran de apă din România, pârâul Buhui curge sub pământ pe o lungime de 3217 m”

Lacul Buhui de lângă Anina este primul lac artificial amenajat pe teritoriul României”

„Pe teritoriul oraşului Anina au fost descoperite rămăşiţele celui mai vechi locuitor al continentului european”
sursa: site-ul primariei orasului Anina


Asezare geografica Anina Romania

Relieful in Anina Romania

Orasul Anina este asezat in Banatul Montan, in partea centrala a judetului Caras-Severin, la 36 de km de resedinta Resita si la o altitudine medie de 645 de metri. Muntii care inconjoara urbea sunt muntii Aninei ce reprezinta extensia sudica a Carpatilor Occidentali. Suprafaţa totala a localitatii, este de 14.696 ha iar coordonatele geografice ale asezarii sunt 45°2’30” latitudine nordică şi 21°53’20” longitudine estica.
Principalul cartier al Aninei se afla asezat intr-o caldare imensa strajuita inspre est si vest de doua siruri de munti ai caror inaltimi sunt cuprinse intre 693 de metri(culmea Celnic) si 945 de metri(Talva Zanei). Cele doua siruri de munti sunt despartite de valea Purcarului care curge pe directia SE- NV de paraul Anina care izvoraste din Valea Drechsler ( Kraxen ) si se varsa in raul Caras, in apropierea satului Goruia. Paraul are pe teritoriul orasului un singur afluent – Terezia. Partea sudica a orasului este strabatuta de paraurile Steierdorf si Ponor care se varsa in raul Minis.


Acces in Anina

Accesul catre Anina se face din doua parti: dinspre Resita pe drumul national 58 si dinspre Oravita sau Bozovici pe drumul national 57B. De Oravita, orasul Anina este legat si prin cea mai veche cale ferata montana din tara, denumita si Semmeringul Banatean datorita asemanarii din punct de vedere al dificultatilor constructive cu calea ferata austriaca de la Semmering. Aceasta cale ferata montana are o lungime de 33,8 km, o diferenta de nivel de 338 m, 14 tunele si 10 viaducte, fiind parcursa în prezent in aproximativ 2 ore.

Clima In Anina

Temperatura medie anuala in orasul Anina este de 9° C – 10° C, luna cea mai fierbinte fiind august, cu o medie de +21° C, iar cea mai rece este luna februarie, cu media de -3° C.
Zona Aninei este afectata de vanturi locale nesemnificative. Totusi, o influenta notabila o are vantul banatean Cosava. Forta acestuia este insa diminuată de distanta mare de la locul genezei si relieful zonei care constituie un scut protector.


Flora si fauna, Anina Romania

Vegetatia este dominata de padurile de foioase: stejar, anin, garnita, gorun, tei, paltin,carpen, ulm si frasin. Portiuni restranse sunt ocupate de brad, fag, molid, pin si larice. De remarcat ca vegetatia este dispusa pe zone de altitudine. O caracteristica a regiunii este aparitia locala a formatiunilor vegetale cu caracter mediteranean reprezentate de alunul turcesc, liliacul salbatic, curpen, sanger si corn.
Fauna este de asemenea variata: iepure, mistret, caprioara, cerb carpatin, lup, urs, pisica salbatica, ras, bursuc, dihor, sarpele de sticla, naparca, vipera etc. Recent a fost indentificata si prezenta scorpionului.

Importante sunt pentru zona Aninei si poienile intinse, ideale pentru cresterea vitelor si a ovinelor. Totodata aceste poieni ofera posibilitatea dezvoltarii unor activitati turistice, veritabila alternativa la apusul minierit.

In ceea ce priveste cazarea in Anina si ofertele de cazare in Anina Romania, puteti alege pensiunile frumos amenajate la preturi foarte rezonabile.

Niciun comentariu: