luni, mai 04, 2009

Turism in Turcia 2009 | Turkey Map

Turismul in Turcia – Informatii generale



Turismul in Turcia este foarte popular si bine dezvoltat. Turcia reprezinta o imbinare armonioasa de mare, soare si orase antice scaldate in unica lumina mediteraneeana.

Turcia are o suprafata de 780 580 kmp din care: uscat 770 760 kmp si apa: 9 820 kmp; este asezata in Sud-estul Europei, sud-vestul Asiei, vecina cu Marea Neagra, Georgia, Armenia, Iran, Iraq, Siria, Marea Mediterana, Grecia, Bulgaria.

Datorita climei temperat continentale in cea mai mare parte a teritoriului si mediteraneene in regiunile litorale turismul in Turcia este bine sustinut.

Capitala Turciei este la Ankara iar moneda este lira turceasca (TRL).

Turkey Map
turcia-harta-turkey-map.bmp

Orasele turistice in Turcia: Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Belek, Beylerbeyi, Bodrum, Bursa, Fethiye, Istambul, Izmir, Kemer, Kusadasi, Marmaris, Pamukkale si Side.

Un comentariu:

Isabela spunea...

Proprietarul francez din Insula Corsica detine o ferma agroturistica in orasul Pieddicorte di Gaggio la 22 km de Marea Mediterana si 24 km de orasul Corte, in apropierea caruia se afla cel mai inalt masiv muntos de pe insula, Monte Cinto de 2710 m.
Domnia-sa organizeaza vacante/sejururi pentru oricare turist doritor sa exploreze noi lumi mirifice si exotice in luna de miere, la botez, nunta, reuniuni familiale sau de afaceri, de Sfintele sarbatori de Craciun, Anul Nou, Pasti, in vacante pentru elevi si studenti, cantonamente sportivi, la vanatoare de mistreti organizata in padurile sale, pescuit amator sau profesionist in apele sale sau/si in Marea Mediterana, precum si la alte evenimente, organizand pentru toti o vacanta de vis, unica in viata lor, in frumoasa Corsica.
Va rugam sa vizionati site-ul : http://sortipiani.com
De ce sa alegeti ferma domniei-sale U Sortipiani?
Deoarece acolo vin anual peste 2000 de turisti din lumea intreaga, pe terenurile sale se afla si baza sportiva de caiac si yachting, in apele sale pescarii amatori si profesionisti se pot delecta cu pescuitul, deoarece in padurile sale vanatorii de mistreti si nu numai se pot delecta cu sportul lor preferat, deoarece acolo este antren si veselie, este atelier polifonic, tir cu arcul, multe alte distractii atractive si mai ales faptul ca proprietarul este jovial, gentil si foarte talentat la prepararea mancarurilor si bauturilor corsicane.
Transportul din Romania pana in Corsica se face cu autocarul / microbuzul, in functie de numarul de turisti (minim 15 maxim 30), care se va imbarca cu totul pe ferryboat de la Livorno, pentru a trece (pe mare) in Corsica. Pe tot parcursul calatoriei, veti avea ghid turistic roman specializat pe Insula Corsica, care va va sta la dispozitie tot timpul.
Daca nu doriti excursie organizata ci vreti sa mergeti pe cont propriu, ma contactati si eu va explic detaliile. Deci oricum,va rog sa ma contactati pe email pentru orice fel de amanunt pe care doriti sa vi-l pun la dispozitie. cisabelcor@gmail.com