Geografia Romaniei este una din materiile studiate de elevi. O disciplina frumoasa, usor de invatat, datorita brosurilor, culegerilor dar mai ales manualelor de Geografia Romaniei
Suprafata Romaniei este de 238.391 km², Romania fiind pozitionata in sud-estul Europei, la granita cu Marea Neagra, intre Bulgaria si Ucraina. Ca si altitudine cel mai jos punct este Marea Neagra, 0 metrii iar cel mai inalt punct este Varful Moldoveanu, 2.544 metrii. Datorita zonelor frumoase, turistii pot avea parte de calatorii minunate in Romania.
In ceea ce priveste Geografia Romaniei putem afirma ca relieful se caracterizeaza printr-o mare diversitate si complexitate - munti (Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Carpatii Occidentali), dealuri si podisuri ( Podisul Somesan, Podisul Transilvaniei, Piemonturile Vestice, Subcarpatii si Podisul Moldovei), Dobrogea (alcatuita din Muntii Dobrogei, Podisul Dobrogei de Nord si Podisul Dobrogei de Sud), campiile (Campia Romana si Campia de Vest) si Delta Dunarii; iar clima este temperata, cu ierni reci, innorate, cu ninsori si ceata frecventa si veri insorite, cu ploi si furtuni.
Terry Pratchett spunea: "Geografia este doar fizică încetinită, cu câţiva copaci înfipţi în ea." Noi, romanii, trebuie sa ne bucuram "de multitudinea de copaci din tara noastra", de peisajele minutate si de minunata Geografie a Romaniei creata de natura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu